art, blog, Daði Guðbjörnsson, icelandic art, painting

17. Júní. June 17th.

Það er eitthvað við fána liti sem erfitt er að útskýra. Þó mér finnist ein þjóð ekkert merkilegri en önnur þá eru til einhver einkenni sem fylgir hverri þjóð sem gera þessar skiptingar í þjóðríki athyglisverð. Ég ætla ekki að tala um einkenni íslendinga nema þeim finnst, sumum hverjum, þeir sjálfir mjög spes, en eftir hrun hefur þessi umræða verið frekar óvinsæl og erfiðara að finna út hvað íslendingum finnst um sjálfa sig.

Ég hef stundum gert myndir í fánalitunum.

 

There is something about flag colors that are difficult to explain. Although I do not think one nation is anything better or worse than others, there are some characteristics that describes a nation, that make these tendency to have difrent nations in different in contrys worthwhile. I do not like to talk about Icelanders’ characteristics unless they feel them sef very special, some anyway, but after the collapse, this discussion has been rather unpopular and harder to find out what Icelanders think about themselves.

 I have sometimes created art in the Icelandic flags colours.

1 thought on “17. Júní. June 17th.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.