art, blog, Daði Guðbjörnsson, icelandic art, painting

Ský. Cloud.

 

Ský.

Það er fátt sem eins ópraktískt eins og að horfa á skýin, kanski er ég einn um þetta áhugamál. En skýin eru einn mesti áhrifavaldur nútíma myndlistar, þau voru annar aðal aðilin í drama sem kallað var Hollenska birtan (Dutch Light) þetta trend ól af sér impressonisman sem umbilti hugmyndum manna um formgerð og tjáningu, þetta er kanski einföldun, en skýin eru samt flókin vefur.

Cloud.

Watching the clouds, is perhaps unpractical to do , maybe I’m ongly one practising this as such. But the clouds are one of the greatest influences of modern art, they were another main corse of drama called Dutch Light (Dutch Light). This trend embodied brougth us stile in art called Impressonism, that did change people’s ideas about form and expression, I am maybe simplifying this all, but the clouds are still complex to look at.

sky-sun

Sól ský. 15×20 cm. Olía á striga, 2018
Cloud.-sun. 15×20 cm. Oil on canvas, 2018

 

Johan_Barthold_Jongkind_-_Overschie_bij_maneschijn

Johan Jongkind
Overschie in the Moonlight, 1871, Rijksmuseum, Amsterdam

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.