The Yule Cat is a monster from
art, blog, Daði Guðbjörnsson, design, icelandic art, Prints

Jólakötturinn. / The Yule Cat.

Jólakötturinn.

Jólakötturinn er samkvæmt hefðinni sá sem hirðir þá sem ekki fengu nýja flík fyrir jólin. Jólin eru hátíð ljós og friðar, það ættu allir að hlakka til jólana, jólagjöfin er áminning um að við búum í samfélagi og ættum að hjálpa hvert öðru, svo allir ættu að getað hlakkað til Jólana. The Yule Cat. Jólakötturinn. Is a monster from Icelandic folklore. Kort eftir mig fyrir Torvaldsen félagið. Ég gerði jólamerki fyrir; Torvaldsenfélagið, 2001.

The Yule Cat.

The Yule Cat; traditionally is the one was kidnapping person, those who did not get somting new to wear before Christmas. Christmas is a feast of light and peace, it woule be nice if everyone should look forward to Christmas, the Christmas gifts are a reminder that we live in a community and should help each other so everyone should be looking forward to Christmas. I made The Yule Cat christmas stamp for charity Torvaldssenfélagið, 2001.

The Yule Cat christmas stamp for charity.
The Yule Cat. Jólakötturinn. Is a monster from Icelandic folklore. Kort eftir mig fyrir Torvaldsen félagið. The Yule Cat christmas stamp for charity. 2001

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.