art, blog, icelandic art, painting

Grænni orka. Greener energy.

Grænni orka.

Við lifum sannarlega á tímum þar sem maður ætti að nota græna litin, það er auðveldara að maka olíunni á striga og láta eins og maður sé í paradís fjarri lífsins rauna slóð, en að finna lausnir á aðsteðjandi vandamálum. En einhverjir verða að huga að sálarheillum og vekja vonir hjá fólki um að bráðum komi betri tíð. Ég byrjaði að teikna bíla fyrir son minn þegar hann var lítill, nú er hann orðin fullorðin en ég reyni að viðhalda barninu í mér.
Lífsvagn; listvagn: er þó eldri og hefur að gera með hið andlega og hið vitsmunalega, en efnið er eingöngu til að auðga andan, að mínum skilningi og hefur ekkert sjálfstætt gildi.

Greener energy.

We truly live in a time when you should use the green color, it’s easier to put the oil on canvas; pretend to be in a paradise and far from life’s real path and to find solutions to the emerging worlds problems. But some have to help the soul of man and raise hopes for people to soon find better times. I started drawing cars for my son when he was a kid, now he’s grown up, but I try to keep the baby in my soul.
Life wagon; wagon of art: however is older painting and has to do with the spiritual and intellectual, the world of material is ongly for enriching the spirit, in my understanding and having no independent value.

 

Cars power is going green.
Bílar þurfa að verða umhverfis vænni. Cars need to be environmentally friendly.

Orkan svo græn. Olía á striga 50×35 cm 2018
The energy so green. Oil on canvas 50×35 cm 2018

lifs-vagn
Þetta farartæki er meira til ferðalaga um sálarlífið. This vehicle is more for traveling inner life.

Lífsvagn; listvagn. Olía á striga. 82×98 cm 1984
Life wagon; wagon of art. Oil on canvas. 82×98 cm 1984

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.