Dadilisto-Icelandic-art
art, icelandic art, Sahajayoga

ADHD eða lesblinda. / ADHD or dyslexia.

Hugleiðing eða hugleiðsla.

Ég heyrði einhvern tíma um arkitektastofu í New York sem réði bara lesblinda í vinnu vegna þess að þeir væru svo skapandi, sjálfur hef ég haft mjög blendnar tilfinningar til þessarar fötlunar minnar, þegar ég var úngur var þetta bara skilgreint sem heimska, en það gaf manni töluvert frelsi, ekki þurfti maður að láta sér detta í hug neitt lángskólanám, maður hafði engu að tapa og gat látið hjartað taka þá ákvörðun að fara í listnám eftir hið praktíska trésmíðanám, enda lesblindur og því ekki með háa greindarvísitölu á mælikvarða hins efnahagslega réttrúnaðar skólakerfisins.
Nú er maður komin yfir miðjan aldur og getur ræktað sambandið við guð og listinna jöfnum höndum reyndar hefur Sahajayoga hugleiðslan unnið á ofvirknini og samband mitt við málverkið er innilegra og ég reyni að nota litina til að leiða fólk inní andlega heiminn.
Hugleiðingar geta verið skemmtilegar en raunveruleg hugleiðsla fer á bak við hugsunina, það geturðu ekki skilið nema að prófa það.

Meditation or Mental contemplation.

I once heard about a New York architectural firm that ongly hired dyslexics it was because they were supose to be so creative, I myself had very mixed feelings about my disability, when I was a kid, it was I think just defined as stupid, but it gave one considerable freedom, you did not have to consider any college education, you had nothing to lose and could have your heart decide to study art, blessed by dyslexia and therefore not a high intelligence by the economy scale of the of the school system at that time.
Now as middle age manI I can cultivate the relationship with God and the arts equally, Sahaja yoga meditation has worked on hyperactivity and my relationship with painting is more profound and I try to use my art to lead people into the spiritual world.
Mental contemplation can propably be fun, but real spiritual meditation goes behind the thought, you can’t understand it unless you try it.

Smile
Að hugsa með hjartanu er málið……….Thinking with the heart is the point.

https://www.scientificamerican.com/article/the-creativity-of-adhd/

https://mavenroundtable.io/theintellectualist/science/adhd-often-presented-as-a-problem-is-now-linked-to-profound-creativity-JB2-Q2hcYEOgyjJ37WLamg/?fbclid=IwAR3LtD9PNCejOLCX5VNhRy5fh33pjBtpo9rKIZdYoTvwu5du4hGDZhaMrzM

Omega
Síðasti stafur stafrófs gáfumanna ein af tálsýnum hins lesblinda. Omega last letter of one of the first alphabet gives good illusions for the dyslexic.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.