Aqarelle, art, blog

Ljóðrænan í vatninu…..

Ljóðrænan í vatninu.

Ég hef oft velt fyrir mér málaralistinni eða réttara sagt hvað ræður því að manni finnst að myndir eigi að vera svona núna; en ekki eins og maður hefði gert þær kannski fyrir 10 árum. Maður breytist sjálfur og svo er maður kannski að skoða eitthvað sem hefur áhrif á mann, án þess að maður geri sér grein fyrir því. En síðasta haust fannst mér góð hugmynd að skoða hvernig málaralistin talaði til mín í sínu hreinasta formi, sem mér hefur alltaf fundist aquarellan gera, allavega fyrir mig og hér er árangurinn.
Ég var svo allt í einu kominn með með nokkurn hóp mynda og varð úr þessu svokölluð „Popp up“ sýning í Gallerí Fold, ég hef aldrei prufað að halda sýningu með svona stuttum fyrirvara en það er allt í lagi.

Poetic in the water.

I have often wondered about the art of painting, or rather what makes one think that one painting should be looking like this now; but not as one might have painted maybe 10 years ago. You are changed and then you may have been looking at something that affects you. But last fall, I thought it would be a good idea to look at how painting spoke to me in its purest form, which I have always found aquarella to do, at least for me, and here is the result.
I had suddenly brought along a group of paintings and outcomme of this is so-called “Popp up” exhibition in Galleri Fold, I have never try having exhibition at such short notice but it’s okay.

Allt eins og íslensk myndlist. Akvarella. 36x26cm.
2021 Like all the Icelandic art. Aqarelle. 36x26cm. 2021
Hringsjáandi.Akvarella.43x34cm.2021
Pencil for panorama. Aquarelle.43x34cm.2021
Land í sköpun. 37x26cm.2021
Landscaping. 37x26cm.2021
I am an Icelandic artist who wants to give an idea of what I am working on.
Að miðju alheimsins.42x33cm 2021
To the center of the universe. 42x33cm 2021

Galleri Fold

My Facebook

Instagram

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.