print-black-white
art, blog, Prints

Grafík

Dúkskurður.

Fyrir fjörutíu árum var ég að taka mín fyrstu skref í grafíkinni sem listformi, ég eins of flestir sem eru að byrja að prófa slíkt byrjaði ég á dúkskurði ég hef ekki notað þessa tækni mikið síðan en þetta er eins og að hjóla á reiðhjóli, gleymist ekki, mér var nýlega boðið að taka þátt í sýningu „Bréf frá íslandi“ sem fer eitthvað á flakk um heimin og mér fannst einhvernvegin að þetta væri tækifæri til að prófa hvernig dúkurin virkar, ég hef verið að nota ýmsa nýrri tækni í bland í grafíkinni en handverkið hefur alltaf verið í forgrunni hjá mér.

Lino cut.

About forty years ago I was taking my first steps in graphics as an art form, I like many artists who are trying this at first I started on lino cutting, I haven’t used this technique much since but this is someting you don’t forget , I was recently invited to take part in a show “Letters from Iceland” that travels the world with som other icelandic artist and I somehow felt that this was an opportunity to test how the lino works for me now, I have been using various new techniques in my graphics but the craft has always been in foreground with me.

Alltaf gaman að sjá fyrsta prufuþrykk.
Always nice to see the first proof print.
Fyrsta prufuþrykk mætti kannski skera aðeins meira í hana.
The proof print this could perhaps be cut a little more into it.

Facebook

Instagram

Meira um grafíkina mína.
More about my graphics.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.